Instruiri în cadrul proiectului TRABOR: comunicarea profesională și securitatea frontierei



Instruiri în cadrul proiectului TRABOR: comunicarea profesională și securitatea frontierei

În vederea consolidării și dezvoltării instituționale a Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei (CESF), la Ungheni s-a desfășurat prima rundă de instruiri specializate. Au beneficiat de orele de curs peste 60 de elevi ai CESF. Scopul acestora este sporirea fundamentului metodologic pentru principalele cursuri de instruire oferite de CESF, inclusiv prin implementarea Cadrului UE de Calificări Sectoriale pentru polițiștii de frontieră (SQF). 

Au fost organizate trei sesiuni de instruire în cascadă, elaborate în baza celor trei documente curriculare pe  domeniile: supravegherea frontierei de stat, controlul trecerii frontierei de stat și comunicarea profesională. Acestea sunt iniţiate ca urmare a cooperării eficiente a Poliției de Frontieră cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova și cu mai mulți experți din România. 

De menționat că instruirile sunt parte a proiectului „Consolidarea capacității de instruire a Poliției de Frontieră în Republica Moldova (TRABOR)”, implementat de către Misiunea OIM în Republica Moldova, cu suportul financiar al Fondului Internațional de Dezvoltare al OIM.

În cadrul discursurilor introductive, reprezentanții OIM au apreciat rolul și contribuția IGPF, interesul și dedicația corpului didactic al CESF. Aceştia au manifestat încrederea că instrumentele curriculare implementate vor servi drept suport temeinic pentru pregătirea noilor generații de specialişti care vor exercita activitatea la frontiera de stat.

La final, reprezentanții IGPF și CESF au adus aprecieri și mulțumiri Misiunii OIM în Republica Moldova, pentru parteneriatul durabil și suportul continuu oferit instituției de frontieră.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *