Proiect pilot inovator!



Proiect pilot inovator!

În cadrul proiectului „Un viitor mai bun în rândul instituțiilor de învățământ, ONG-urilor și centrelor de tineret”, parte a programului „Eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor”, (implementat de către IDIS „Viitorul”, cu suportul UN Women Moldova și cu sprijinul financiar al Suediei), la data de 18 noiembrie 2021, Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei i-a fost donat echipament de realitate virtuală, care va fi utilizat în procesul de pilotare a proiectului. Scopul proiectului este de a contribui la promovarea relațiilor și a atitudinilor sănătoase și, astfel, a sprijini prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor și de a accelera schimbarea în societate, unde egalitatea de gen este respectată.

Instrumentul de Realitate Virtuală, va sprijini îmbunătățirea cunoștințelor cu privire la diferențele dintre hărțuirea sexuală și flirt, va duce la atitudini mai sănătoase și la relații mai bune între semeni. Proiectul va promova importanța înțelegerii momentului de a reacționa, în calitate de martori, la cazurile de violență împotriva femeilor și fetelor.

Totodată echipamentul de realitate virtuală poate fi folosit în continuare, cu elaborarea aplicațiilor necesare, și la alte unități de curs pentru a oferi o simulare a realității, astfel încât utilizatorul să poată căpăta impresia de prezență fizică, în anumite locuri reale, cât și imaginare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *