Aniversare!Aniversare!

10 Ianuarie 2007, o zi importantă pentru mulți dintre noi, este ziua în care prin Hotărâre de Guvern, s-a pus temelia unei instituții de învățământ mediu de specialitate – Colegiul Național de Grăniceri, o unitate militară independentă în subordinea Serviciului Grăniceri de atunci.

De-a lungul anilor, instituția a trecut prin mai multe reforme, schimbări de structură și denumire. Din 01 iulie 2012 denumită Colegiul Național al Poliției de Frontieră, a trecut în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, iar astăzi este cunoscută ca Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei.

Sunt 15 ani de când avem ca obiectiv de bază -formarea aptitudinilor şi perfecţionarea deprinderilor, necesare îndeplinirii la nivel înalt a misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat. Pe parcurs, au fost înregistrate rezultate importante în pregătirea cadrelor calificate pentru frontieră, iar partenerii instituţiei sunt de părere că succesul se datorează, în mare parte, colectivului didactic şi utilajelor per­formante din dotarea instituției.

Pentru mulți dintre noi CESF a devenit un etalon al învățământului profesional tehnic cu profil special, având standarde înalte și modele demne de urmat. Sute de tineri au început cariera de aici, mulți activează în subdiviziunile de frontieră și rămân devotați serviciului și țării, ei ne duc faima și ne reprezintă.

Suntem mândri a fi în continuare o instituție unică în pregătirea polițiștilor de frontieră, iar cei care au învățat, sau au fost măcar și în vizită aici, vor confirma că revin cu nostalgie la CESF ori de câte ori au posibilitatea.

La mulți ani tuturor celor care sunt atașați de Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.