Omagiu lui Mihai Eminescu!Omagiu lui Mihai Eminescu!

Astăzi se împlinesc 172 de ani de la nașterea poetului. Pentru cultura română, Mihai Eminescu reprezintă Universul în jurul căruia se mișcă toate forțele culturale, iar ziua lui Mihai Eminescu este echivalată drept Ziua Culturii Române. În pofida oricăror intemperii ale timpurilor, Eminescu rămâne a fi simbolul românismului de pretutindeni!

Mircea Eliade, septembrie 1949 „Pentru noi, Eminescu nu e numai cel mai mare poet al nostru şi cel mai strălucit geniu pe care l-a zămislit pământul, apele şi cerul românesc. El este, într-un anumit fel, întruparea însăşi a acestui cer şi a acestui pământ, cu toate frumuseţile, durerile şi nădejdile crescute din ele. Noi cei de aici, rupţi de pământ şi de neam, regăsim în tot ce-am lăsat în urmă, de la văzduhul munţilor noştri şi de la melancolia mării noastre, până la cerul nopţii româneşti şi teiul înflorit al copilăriei noastre. Recitindu-l pe Eminescu, ne reîntoarcem ca într-un dulce somn, la noi acasă”.

Cristofor Aldea-Teodorovici, Paula Seling și Gheorghe Zamfir, sub versurile lui Grigore Vieru, ne dau astăzi emoții pe note muzicale…

https://www.facebook.com/Cristofor.Aldea.Teodorovici.Official
https://www.facebook.com/ungheni.md/photos/pcb.5650187221664674/5650181258331937


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.